nieuws

Spoorwegbranche zit te springen om hoger opgeleid personeel

bouwbreed

Bedrijven in de spoorwegbranche kampen met een tekort aan hoger opgeleid personeel op het gebied van techniek, administratie en ict. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, krijgt de railsector een eigen carrière-evenement.

De organisatie van deze zogeheten Rail Carrière dagen is in handen van Europoint Rail Technology Conferences & Exhibitions in samenwerking met Railforum. Volgens Jerry Visser, beursmanager bij Europoint, hebben verschillende bedrijven in de railbranche te maken met moeilijk vervulbare vacatures. “Dat komt omdat er vaak wordt gezocht naar mensen met een specifiek opleidingsprofiel en met minimaal vijf tot tien jaar werkervaring. En die zijn soms moeilijk te vinden.” De nadruk ligt daarbij op technici en ict’ers. “Denk bijvoorbeeld aan projectleiders. In de uitvoering zijn momenteel veel minder vacatures en gezien de huidige economie is dat ook niet vreemd.”

Overheid

Hij wijst erop dat de meerderheid van de bedrijven vooral op zoek is naar mogelijkheden om het netwerk uit te breiden met potentiële werknemers zodat als het weer beter gaat met de economie vacatures sneller kunnen worden vervuld. Daarmee lopen ze vooruit op plannen van de overheid om te investeren in het spoor.
Het evenement speelt hierop in. Het maakt het voor werkgevers zowel mogelijk om vacatures onder de aandacht te brengen als om de carrièremogelijkheden binnen de sector onder de aandacht te brengen. De Rail Carrière dagen richten zich daarom zowel op ervaren medewerkers als op beginners en studenten.
Naast mogelijkheden om contact te leggen met potentiële medewerkers, zijn er tijdens het evenement een aantal workshops. Deze gaan onder meer in op het motiveren en het behouden van medewerkers. Daarnaast zijn er workshops waar sollicitatie- en presentatietechnieken worden behandeld. Het evenement wordt op 15 en 16 april gehouden in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Reageer op dit artikel