nieuws

Noord-Holland subsidieert aanpak bedrijventerreinen

bouwbreed Premium

-Om de werkgelegenheid in de bouwsector, die sinds de economische crisis sterk onder druk staat, te behouden trekt de provincie Noord-Holland dit jaar 7 miljoen euro uit voor het versneld duurzaam opknappen van bedrijventerreinen


Met deze subsidie, die aan 33 projecten wordt gegeven, stimuleert de provincie het opnieuw inrichten van bestaande terreinen, door deze goed bereikbaar te maken en te zorgen voor veiligheid en onderhoud. Deze economische stimuleringsmaatregel wordt gefinancierd vanuit de regeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB).
Met de 33 projecten wordt 200 hectare bedrijventerrein geherstructureerd, met een ruimtewinst van 26 hectare. Een groot deel van de projectkosten wordt besteed aan duurzame maatregelen.

Reageer op dit artikel