nieuws

Metaalsector levert zesduizend extra plaatsen voor jongeren tot 27 jaar

bouwbreed

De metaalsector gaat zesduizend extra plaatsen aanbieden voor jongeren tot 27 jaar. Dat is afgesproken in een overeenkomst tussen de metaalwerkgevers, vakbonden, UWV Werkbedrijf en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De partijen gaven gisteren in Zwijndrecht de aftrap voor het programma. Dit bestaat onder meer uit de inzet om leerwerkplekken te vinden voor 3000 jongeren die tot nu toe naast het net vissen. Ook komen er 2600 ‘arbeidsfitstages’ voor ‘werkloze maar in beginsel al wel voldoende gekwalificeerde jongeren’.
Met zulke stages krijgen zij de kans hun ‘noodzakelijke (werknemers) vaardigheden en competenties’ te onderhouden en verder te ontwikkelen. Voor ‘kwetsbare jongeren’ zijn daarnaast nog vierhonderd aparte leerwerkplekken overeengekomen. De verschillende betrokken partijen dragen allemaal steentje bij om de uitvoering rond te krijgen.

Reageer op dit artikel