nieuws

Lucratieve natuur in Kustlaboratorium

bouwbreed

De tegenstelling tussen natuur- en andere belangen die in Zeeland regelmatig de gemoederen doet verhitten, verdwijnt bij een lucratieve nieuwe variant van natuurlaanleg

Verschillende partijen werken hiervoor samen, Van Het Zeeuwse Landschap tot de landbouw- en de schelpdiersector. De bedoeling is een ‘duurzame kustzone’ te realiseren waarin ‘de nieuwste inzichten op het gebied van kustveiligheid’ worden gecombineerd met ‘duurzame aquacultuur, in een fraai, natuurlijk landschap’. Het zoeken is nu naar een locatie van 50 hectare die binnen de bestaande ruimtelijke plannen valt te ontwikkelen tot ‘Kustlaboratorium’. Het bestuurlijk voorwerk om de mogelijkheden te verkennen is in volle gang, laat Het Zeeuwse Landschap weten, dat de realisatie dichterbij ziet komen nu het voor de uitvoering een bijdrage van 6,25 miljoen kreeg van de Postcodeloterij. De hoop is dat over een jaar of vijf de eerste spa de grond in kan.

Reageer op dit artikel