nieuws

Kunststof klimt naar oud niveau

bouwbreed

De prijzen van de kunststoffen bewegen zich nog dik 10 procent onder het niveau van twee jaar geleden

De tendens is echter duidelijk stijgend.
Hdpe werd afgelopen week 3 procent duurder, net als pvc. Pp klom 2 procent in prijs. Het peil van 2008 komt langzaam weer in zicht.
Van de staalhandel komen tegenstrijdige berichten. De een praat over prijsdalingen, de ander juist over stijgingen. Kopers kunnen het beste naar de dagprijs informeren. Dat scheelt maar toch zo weer een paar euro op de honderd kilogram. Balk- en betonstaal werd afgelopen week iets duurder. Niet klagen. Wie over zijn schouder kijkt, realiseert zich dat de prijzen 40 procent lager liggen dan in de jaren 2007 en 2008.
De prijzen van de metalen zitten behoorlijk in de min. Lood werd afgelopen drie weken zelfs 19 procent goedkoper. Zink daalde afgelopen week net als lood 8 procent in prijs. Aluminium en koper verloren respectievelijk 6 en 3 procent van hun waarde.
Voor vuren en hardhout liggen prijsstijgingen in het verschiet. Wanneer het peil weer stijgt, is nog een groot vraagteken. De vraag blijft voorlopig erg bescheiden. Eerst moet de vorst uit de lucht. Grind en zand werden afgelopen week wat duurder vanwege de gestegen transportkosten.
(NBI)

Reageer op dit artikel