nieuws

Groot Salland bouwt nieuwe installatie

bouwbreed

Waterschap Groot Salland bouwt een waterzuiveringsinstallatie voor het afvalwater van de nabijgelegen Isala-klinieken

De kosten van het project bedragen 3,1 miljoen euro. Hiervan wordt de helft betaald uit Europese subsidies. De installatie is ontworpen door Grontmij. Logiston Waterbehandeling is hoofdaannemer van de bouw. Ook BAM, Moekotte Engineering en Installatie, Pharmafilter en Berson UV-techniek zijn bij de bouw betrokken. De naam van het project luidt SLIK (Sanitaire Lozing Isala klinieken). Dagelijks lozen de klinieken 200.000 liter afvalwater. Het waterschap onderzoekt hoe hieruit medicijnresten kunnen worden verwijderd. De huidige installaties zijn onvoldoende toegerust om dergelijke stoffen af te breken. SLIK moet een voorbeeld van hoe dit proces kan worden verbeterd.

Reageer op dit artikel