nieuws

Drenthe trekt realisatie Citadel Assen vlot

bouwbreed

De provincie Drenthe draagt ruim 1 miljoen euro bij aan de Citadel in Assen

Het omvangrijke en complexe bouwproject kan hierdoor na een lange voorbereiding eindelijk beginnen. “Het betekent een flinke impuls voor de werkgelegenheid in de bouw”, motiveert gedeputeerde Janny Vlietstra (economische zaken en werkgelegenheid). De stimuleringsbijdrage aan de Citadel is onderdeel van de economische versnellingagenda van de provincie Drenthe waar 31 miljoen euro aan antirecessiemaatregelen in zitten. De bijdrage van de provincie is gelijk aan de bijdrage van het Rijk. Voorwaarde voor die subsidies is wel dat de schop nog vóór 1 juli de grond in gaat. De Citadel behelst de bouw van 160 woningen, een winkelcentrum van 12.000 vierkante meter en een parkeergarage nabij de binnenstad van Assen. Met de bouw van de Citadel zijn ruim 250 mensjaren gemoeid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels