nieuws

Drastische afslanking nieuwbouwplan Drenthe

bouwbreed

Geen 1500 maar 150 woningen komen er maar in nieuwbouwwijk Drentse Horn op de grens van Stadskanaal en Nieuw-Buinen (gemeente Borger-Odoorn)

Drie jaar geleden werd het plan al bijgesteld. Toen werd uitgegaan van 750 nieuwe woningen. Nu vindt de projectgroep van de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en woningcorporatie Lefier, dat er maximum 150 woningen in deelplan Nieuw Veenlanden moeten komen. Daarvan zijn er in tweeënhalf jaar een kleine vijftig verkocht. ‘Dat aantal valt ons mee,’ aldus CDA-wethouder Bessembinders van Stadskanaal. ‘Gezien de stagnerende bevolking is het niet verantwoord om de geplande 600 woningen te ontwikkelen.’ Bessembinders verwacht dat alle 150 woningen binnen vijf jaar zijn verkocht.

Reageer op dit artikel