nieuws

Certificaten intrekbaar bij wanbeleid asbestbedrijf

bouwbreed

Minister Cramer (VROM) kan certificerende instanties verplichten certificaten van bedrijven in te trekken, die aantoonbaar in strijd met het asbestbeleid handelen.

Dat heeft de bewindsvrouw gisteren aan de Tweede kamer beloofd. Ook wordt het certificatenregister openbaar. Dit nieuwe regime moet medio 2010 gaan gelden. Nu trekken certificerende instanties zelden certificaten in, omdat het commerciële instanties zijn en voor hun inkomsten afhankelijk van het aantal ingeschreven bedrijven. “Door belangenverstrengeling is het zelfcorrigerend vermogen van de instanties onvoldoende.”
Dat moet anders, vind de minister.” Certificerende instanties dienen doeltreffender op te treden. De nieuwe regelgeving maakt onderdeel uit van het plan van de minister om asbestbeleid strenger te handhaven.

Reageer op dit artikel