nieuws

Brakelse bouwer eist opdracht voor Harnaschpolder op

bouwbreed

Aannemerij G. van der Ven uit Brakel eist dat haar alsnog de opdracht wordt gegund voor de bouw van 26 bruggen in de Harnaschpolder bij Delft.

Het bedrijf uit Brakel kwam met de laagste inschrijving, maar kreeg de opdracht niet van de gemeente Delft omdat het verklaringen van goed gedrag van twee onderaannemers tien dagen te laat inleverde.
Van der Ven spande bij de rechtbank in Den Haag een kort geding aan tegen dit besluit. De advocaat van het bedrijf vond dat de uitsluiting van de aannemerij in de aanbestedingsprocedure een veel te zware sanctie was voor “een eenvoudig te herstellen gebrek”.
Delft wil de aanleg van de 26 bruggen voor voetgangers, fietsers en automobilisten in nieuwbouwlocatie Harnaspolder nu gunnen aan de VKB-Groep. Het betreft een opdracht van ongeveer 3,5 miljoen euro.
Aannemerij G. van der Ven had op 16 oktober 2009 de verklaringen van goed gedrag van twee onderaannemers moeten overleggen, maar verstuurde ze pas tien dagen later. De gemeente Delft verklaarde tijdens het kort geding dat ze Van der Ven al een week de tijd gegeven om de vereiste verklaringen te verzamelen. “Van een inschrijver mag een pro-actieve houding verwacht worden”, zei de raadsman van de gemeente. “Andere bedrijven hebben de verklaringen klaar op de plank liggen.”
Delft verwacht dat door de aanbestedingsperikelen rondom de bruggen de infrastructuur in de Harnaschpolder niet tijdig af is. De bewoners van de nieuwbouwlocatie zullen de eerste tijd over zandwegen moeten rijden.
De kortgedingrechter doet op 12 februari uitspraak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels