nieuws

Aluminiumproducent Norsk Hydro in het rood

bouwbreed

Norsk Hydro, de op een na grootste producent van aluminium in Europa, is in het vierde kwartaal diep in de rode cijfers gedoken

Het concern uit Noorwegen voorziet voor 2010 slechts een bescheiden herstel van de vraag. Het operationele verlies in het vierde kwartaal kwam uit op 651 miljoen Noorse kroon (80 miljoen euro) vergeleken met een winst van 868 miljoen kroon in dezelfde periode in 2008. De resultaten stonden vooral onder druk door een daling van de aluminiumprijzen. Norsk Hydro probeert met behulp van kostenbesparingen de resultaten weer op te krikken. Volgens het concern neemt de vraag naar metaalproducten wel iets toe, maar zijn er geen indicaties van een sterk herstel tot de niveaus van voor de crisis.

Reageer op dit artikel