nieuws

Stadhuis Hengelo: nieuw en renovatie

bouwbreed

EGM Architecten en HVE Architecten maken het ontwerp voor de nieuwbouw van het stadskantoor in Hengelo en de renovatie van het uit 1963 stammende stadhuis van ontwerper Berghoef

Dat heeft de gemeente in een selectieprocedure onder 24 architecten bepaald.
Opvallend genoeg heeft opdrachtgever gemeente Hengelo restauratie en nieuwbouw in één opdracht gevat. Volgens een woordvoerder is hiervoor gekozen omdat het nieuwe stadskantoor van 12.500 vierkante meter en het monumentale stadhuis niet los van elkaar kunnen worden gezien. Ze worden verknoopt via een publieksplein. “We kiezen voor één architect om afstemmingsproblemen tussen verschillende pve’s te voorkomen. EGM architecten gaat zich richten op de nieuwbouw, co-maker HVE-architecten op de renovatie. Projectarchitect Camiel Berns van laatstgenoemd bureau is kenner van het werk van Berghoef”.
Het stadhuis krijgt ruimtelijk een andere indeling, het metselwerk in de gevels wordt opnieuw gevoegd. De totale kosten zijn geraamd op 37,5 miljoen euro, de oplevering staat gepland in 2013.

Reageer op dit artikel