nieuws

Snel antwoord zandcementvloer geëist

bouwbreed

Het CDA wil dat minister Donner (sociale zaken) binnen tien dagen Kamervragen over het ‘verbod’ op zandcementvloeren beantwoordt.

De partij wilde eigenlijk dat de minister zich afgelopen dinsdag tijdens het vragenuurtje zou verantwoorden in de Kamer. De Kamervoorzitter besliste echter anders. Antoinette Vietsch en Ad Koppejan, beiden van het CDA, hebben nu schriftelijke vragen ingediend met het verzoek dat de minister ze binnen tien dagen beantwoordt.
Van Donner willen ze weten op basis van welke onafhankelijke onderzoeken en rapporten het verbod is gebaseerd Verder vragen ze zich af wat ”gelijkwaardige methoden zijn en of de gelijkwaardigheid daarvan onafhankelijk is aangetoond.” Ook de gevolgen voor het beleid van de Rijksgebouwendienst willen ze in beeld.
Het CDA heeft het in zijn vragen over het plotselinge verbod op toepassing van zandcementvloeren , waardoor bouwprojecten stilgelegd worden, contracten en bestekken gewijzigd moeten worden, bestellingen van machines geannuleerd worden en vloerbedrijven mogelijk failliet gaan, waardoor mensen ontslagen worden.
De Arbeidsinspectie wil niet ingaan op vragen van Cobouwin hoeverre het ‘verbod’ juridisch houdbaar is.
“Wij zijn nu het een en ander aan het uitzoeken voor de minister”, klinkt het argument.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels