nieuws

Siemens geeft overzicht milieubeslag gebouw

bouwbreed

Met de Green Building Monitor kunnen bedrijven personeel en klanten duidelijk maken hoe verantwoord ze omgaan met natuur en milieu

Dat meldt Siemens die deze overzichten verzorgt. Het systeem laat op een beeldscherm in bijvoorbeeld de entree onder meer zien hoeveel water en energie een gebouw worden verbruikt en hoeveel CO2de activiteiten in de lucht brengen. De waarden kunnen volgens Siemens tot op het uur nauwkeurig worden weergegeven. Deze gegevens kunnen op de monitor worden vergeleken met de waarden van referentiegebouwen of met cijfers uit het verleden van het gebouw. Uit de getallen moet dan blijken hoeveel moeite de eigenaar/gebruiker/beheerder doet om de milieubelasting van het gebouw te verminderen. Siemens Building Technologies presenteert de Green Building Monitor als een uitbreiding van zijn analysediensten. Verbruiksgegevens van gebouwen worden daarmee doorlopend gemeten en doorgerekend.

Reageer op dit artikel