nieuws

Saint-Gobain Gyproc bedient voorschrijver

bouwbreed

Saint-Gobain Gyproc wil zijn positie verstevigen met innovatie en naamsbekendheid. Op die manier hoopt het bedrijf op te vallen bij architecten en andere voorschrijvers.

Dit zei algemeen directeur Peter Janmaat van Saint-Gobain Gyproc Nederland tijdens een bijeenkomst in Rotterdam. “Het doel: vermelding in het bestek.”
“Architecten zijn doorgaans niet zo heel erg geïnteresseerd in bestaande producten als gipskartonplaten voor plafonds”, constateert Janmaat. Hij zegt daarin veranderingen te willen brengen mede met een uitbreiding van het assortiment. De fabrikant brengt zijn bestaande producten en noviteiten met een campagne onder de aandacht van architecten en afbouwers.

Oplosssingen

Gipskarton gaat steeds meer worden toegepast, verwacht Janmaat. “In de grote steden wordt vaker hoog gebouwd. Met die ontwikkeling stijgt de vraag naar afbouwmaterialen die licht van gewicht zijn, zoals gipskartonplaten.” Saint-Gobain Gyproc wil zich minder profileren als verkoper van producten en meer als verkoper van ‘oplossingen’. Janmaat: “In onder meer de woningbouw ligt de nadruk steeds meer op een stille omgeving.” De fabrikant zegt daaraan te kunnen tegemoetkomen met een combinatie van producten.
Met zulke ‘concepten’ wil Saint-Gobain Gyproc ook de akoestiek van gebruiksruimten verbeteren. “De architect bepaalt met zijn keuzes in hoge mate de kwaliteit van de akoestiek”, vindt projectadviseur Jurgen van Hulst van Saint-Gobain Gyproc. De akoestiek is naar zijn mening het resultaat van de uitvoering en de inrichting van een ruimte.
“Opdrachtgevers letten ook steeds meer op de invloed die wand en plafond hebben op het binnenklimaat”, zegt Van Hulst. Saint-Gobain zag zijn inspanningen om emissies terug te dringen beloond met het Deense binnenklimaatlabel M1. “In Nederland is die onderscheiding nog weinig bekend, maar die zal naar verwachting ook hier komen.” Saint-Gobain Gyproc garandeert dat uit zijn gipskartonplaten geen formaldehyde en ammoniak ontwijkt. De producten brengen ook geen andere stoffen in de lucht.

Reageer op dit artikel