nieuws

Portefeuille Imtech naar 4,7 miljard euro

bouwbreed

Imtech is het jaar met 4,7 miljard euro aan werk op de plank uiterst comfortabel gestart

Dat heeft topman René van der Bruggen gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak gemeld.
“Voor 2010 is Imtech, ondanks uitdagende economische omstandigheden met druk marktvolumes en marges, er in geslaagd een hogere orderportefeuille op te bouwen. Dit biedt vertrouwen en betekent een comfortabele uitgangspositie voor het komende jaar”, zei de bestuursvoorzitter.
De technisch dienstverlener zag in 2009 het orderboek met bijna 5 procent stijgen. Volgens Van der Bruggen zal ook de operationele winst verder verbeteren. In 2008 bedroeg die 5,5 procent. Waar die over het afgelopen jaar op uit is gekomen, maakt het concern pas bekend bij de presentatie van de jaarcijfers op 16 februari.
“We hebben in 2009 bewezen de economische recessie behoorlijk goed te weerstaan. De kracht van Imtech – hightech multidisciplinaire technische totaaloplossingen door de combinatie van elektrotechniek, ict en werktuigbouw – bewijst ook in de huidige markt zijn waarde. Over 2009 zullen we net als in voorgaande jaren een verdere toename van de operationele ebita-marge laten zien. Dat is gezien de huidige omstandigheden een prima prestatie.”
Van der Bruggen verwacht dit jaar weer een aantal aansprekende overnames te kunnen doen. Afgelopen jaar hield Imtech zich op dat vlak wat rustiger dan gewoon. “Na een zeer actief 2008 met een grote overname in Scandinavië en nog tien andere middelgrote en kleinere acquisities, was 2009 het integratiejaar van deze overnames”, verklaart de topman. “Voor de komende jaren zie ik goede mogelijkheden om de portfolio verder te versterken.”
Imtech streeft naar een omzet van 5 miljard euro in 2012. De operationele marge moet dan op 6 procent liggen. Volgens Van der Bruggen ligt de onderneming “goed op koers” om dat groeiplan te realiseren. “We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Reageer op dit artikel