nieuws

Parkeerkelder in wording

bouwbreed

Amsterdam Na voorbereidend grondwerk door Martens en Van Oord, stortte Faber Betonpompen medio december in 24 uur tijd 2150 kuub hoogvloeibare onderwaterbeton in de kelder van het toekomstige wooncomplex Nieuw Argentinië aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam


De winter zorgde ervoor dat op de uitgeharde, 1 meter dikke vloer een laagje sneeuw en ijs kwam te staan dat de dooi later in grote plassen water veranderde. Op de foto wordt de laatste hand gelegd aan het schoon en droog maken van de vloer. Dat heeft enige tijd in beslag genomen, waardoor het aanbrengen van de constructievloer lichte vertraging heeft opgelopen, zegt projectleider Harold Hiemstra van Faber.
In de kelder van Nieuw Argentinië komt een parkeergarage van drie lagen. Van Hattum en Blankevoort gaat deze parkeerkelder bouwen. Boven op de garage komen 260 woningen en 1900 vierkante meter bedrijfsruimte. Het project in Zeeburg is een initiatief van Kristal Ontwikkeling en woningcorporatie Het Oosten.

Foto: Dijkstra, tekst: Peter de Lange

Reageer op dit artikel