nieuws

Noord-Holland steekt geld in vier musea

bouwbreed Premium

De provincie Noord-Holland geeft 1,8 miljoen euro subsidie aan vier musea ter verbetering van hun publieks­toegankelijkheid

De totale investering komt uit op bijna 9 miljoen.
Het geld gaat naar het Stedelijk Museum en Nemo, beide in Amsterdam, het museum Kennemerland in Beverwijk en Ecomare op Texel. Het Stedelijk Museum gaat met het geld onder meer twee studio’s voor workshops en andere activiteiten inrichten. Nemo, dat tien jaar bestaat, is dringend aan een opknapbeurt toe. Bij Ecomare wordt het buitenterrein verbeterd.
De bijdrage van de provincie komt uit de 14,4 miljoen die de komende drie jaar beschikbaar is voor monumenten en musea. In totaal hoopt Noord-Holland dat het geld leidt tot in totaal 142 miljoen aan investeringen.

Reageer op dit artikel