nieuws

Nieuwe spijkeraar Poppers Senco op lage druk

bouwbreed Premium

Poppers Senco stelt zijn nieuwe pneumatische spijkermachine SAP40 voor. Het gereedschap is “een combinatie van een gasaangedreven en een pneumatische spijkeraar”.

“De SAP40 werkt op de gangbare lagere druk van 5,5 tot 8,3 bar maar is te gebruiken voor werkzaamheden die een hogere druk vergen”, zegt Sander Stoter van de leverancier uit Lelystad. De afbouwer hoeft er volgens hem evenwel geen hogedrukcompressor bij te kopen. “Een grotere cilinder compenseert de lagere druk.”
In Stoters uitleg biedt de zuiger daardoor een groter oppervlak dat de drukval verkleint. Daarmee levert de spijkermachine ruim 30 procent meer kracht dan de gangbare pneumatische machines. “Met deze extra kracht schiet de SAP40 zonder moeite nagels in beton en staal”.
Poppers Senco levert intussen ook een verbeterde versie van zijn SGP40, een spijkerapparaat met gasaandrijving. “Het bijzondere van deze machine zit in de hoogspanningsontsteking”, zegt Stoter.
De hoge spanning zorgt volgens hem voor een schonere verbranding. En dat zorgt weer voor betere arbeidsomstandigheden. “Waarbij je moet bedenken dat zo’n machine niet continu wordt gebruikt maar incidenteel.”

Reageer op dit artikel