nieuws

Minder energie met draadloze regeling Uponor

bouwbreed

Tot 12 procent energiebesparing belooft Nathan Import/Export uit Duiven met de nieuwe draadloze ruimtetemperatuurregeling van Upo­nor

De regelaar analyseert de warmteverhoudingen in de afzonderlijke ruimten en stelt deze continu automatisch bij. Dynamisch Energie Management (DEM) noemt Uponor deze “zelf aanlerende en intelligente regelingstechniek”. In Upo­nors visie spaart het systeem op de tijd die nodig is om de verdeler hydraulisch af te stellen. De voorziening beschikt over uiteenlopende test- en meetfuncties. Als optie kan de regeling via een sms-bericht worden bestuurd. Nathan maakt met nadruk melding van een onderzoek van de Technische Universiteit van Dresden. Daarin wordt voor de bestaande bouw een besparing tot ruim 12 procent op het energieverbruik voorgerekend in vergelijking met conventionele regeltechnieken.

Reageer op dit artikel