nieuws

Mentaliteit bouw (1)

bouwbreed Premium

De vraag is wat je verstaat onder ‘bouw’

( Artikel ‘Mentaliteit bouw moet anders’, Cobouw 27 januari). Als het gaat over de brandveiligheid van gebouwen lijkt me de ontwerpende partij van meer invloed dan de bouwende partij. Bovendien kun je je afvragen wat onveilig is. Niet voldoen aan normen of niet voldoen aan de principes van brandveiligheid? Aannemers voelen zich best verantwoordelijk voor de kwaliteit van hun product. Daarnaast hebben zij echter ook te maken met andere variabelen zoals kosten en tijd. Wat klanten willen is duidelijk: de kwaliteit van Hugo Boss, met de service van Yab Yum tegen de prijs van Zeeman. Aan al die eisen kun je niet tegelijkertijd voldoen. Jeroen Koolen
Zelfstandig organisatieadviseur in de bouw
Mentaliteit bouw (2)
Het is niet alleen een kwestie van ‘mentaliteit’ vaak speelt onkunde een grotere rol. Ik heb ook moeten constateren dat openbare gebouwen soms levensgevaarlijk kunnen zijn. Als voormalig medewerker Bouw en Woningtoezicht moest ik aanvaarden dat bestuurders vaak andere prioriteiten hebben. Dus het zal niet alleen aan de aannemers of bouwvakkers liggen.

Reageer op dit artikel