nieuws

Kleinschalige aanpak knooppunt Beekbergen

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat is gestart met de plannen voor de aanpak van het A1-knelpunt Beekbergen. Met relatief kleinschalige oplossingen en een begroting van 30 miljoen euro moeten de doorstroming bij de kruising tussen de A1 en de A50 in 2014 zijn verbeterd.

Maandag legde Rijkswaterstaat de eerste schetsen voor aan de omwonenden van he verkeersplein tijdens een inloopavond. Door de aanleg van weefvakken, een extra rijstrook op een deel van de A50 en een extra fly-over moet de hinder die de verschillende verkeersstromen van elkaar ondervinden worden weggenomen.
“Het grootste probleem is dat het verkeer dat vanuit Deventer naar Arnhem gaat, de rest van het verkeer op de A50 en A1 in de weg zit,” zegt woordvoerder Thijs Scheres van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. “Door een extra fly-over voorkomen we dat die automobilisten kriskras over het klaverblad worden gestuurd, maar in één keer kunnen doorrijden. Met extra weefvakken wordt bovendien het verkeer op de A1 tussen Beekbergen en Apeldoorn-Zuid dat vanaf de A50 komt, gescheiden gehouden van de rest van de A1.”

Pijn

Het toenemende verkeer op de A1 is al jarenlang een probleem voor Oost-Nederland. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat ziet het liefst een wegverbreding op het hele traject tussen Amersfoort en Hengelo, maar dat biedt, gezien de uitvoeringstijd, op korte termijn geen soelaas. “We proberen juist met kleine projecten op relatief korte termijn de ergste pijn op te lossen.”
“We zitten nu nog in de voorbereidingsfase, en willen graag van de omwonenden horen wat hun ideeën hierover zijn. Dat leverde gisteren al wat goede punten op. Zo gaan we bekijken wat de effecten zijn van de verlichting op die nieuwe fly-over voor de woonwijk vlakbij.”

Reageer op dit artikel