nieuws

Honderden Oost-Europeanenop Olympische bouwwerken

bouwbreed

Op de Olympische bouwwerken in Londen zijn honderden Oost-Europeanen aan de slag.

Het overzicht van de Olympic Delivery Authority spreekt van 201 Roemenen, 131 Litouwers, 91 Polen en 32 Bulgaren. Verder werken er ook 115 mensen uit Nepal en evenveel uit India.
In totaal zijn er bij de projecten voor de Olympische Spelen van 2012 in Oost-Londen nu meer dan 9.100 bouwvakkers aan het werk. Bijna 2.900 van hen werken aan de bouw van het Olympisch dorp, de rest is ingeschakeld bij de stadions en andere faciliteiten. Driekwart van alle bouwvakkers heeft een Brits paspoort terwijl er daarnaast ook 371 Ieren zijn geteld. De ODA benadrukt ‘nauw samen te werken met de grenspolitie om ervoor te zorgen dat alle bouwvakkers ook gerechtigd zijn om hier te werken.’
De Olympische diensten hebben inmiddels ook 2.500 jonge werklozen uit de buurten rond de locatie voor de Spelen opgeleid tot leerling-bouwvakker in een speciaal opgezet trainingscentrum. De ODA heeft een eigen recruteringsbureau opgezet dat kandidaten selecteert en een geschikte opleiding voor hen zoekt. Het bureau krijgt daarbij nieuwe vacatures twee dagen voordat ze verder bekend worden gemaakt te horen zodat plaatselijke werkzoekenden een voorsprong hebben op anderen.

Reageer op dit artikel