nieuws

EU helpt werkloze bouwvakkers in Litouwen

bouwbreed

De Europese Commissie geeft Litouwen 1,1 miljoen euro om ruim 800 werkloze bouwvakkers weer aan de slag te krijgen.

Litouwen deed de aanvraag voor steun uit het Globaliseringsfonds voor 1612 ontslagen werknemers in 128 kleine en middelgrote ondernemingen. Met de steun kan ongeveer de helft van hen geholpen worden aan een baan in de sector.
Het is een soortgelijke constructie die Heijmans heeft toegepast waarvoor de commissie eveneens geld uit het Globaliseringsfonds heeft gegeven. “De bouwsector is bijzonder hard getroffen door de financiële en economische crisis. Ik ben blij dat de werknemers in onze lidstaten profiteren van de hulp uit het fonds. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat de voorgestelde maatregelen helpen deze bouwvakkers weer aan een baan te helpen”, zegt werkgelegenheidscommissaris Vladimír Špidla. In de eerste twee kwartalen van vorig jaar daalde het bouwvolume in Litouwen met 42,8 en 48 procent in vergelijking met dezelfde kwartalen in 2008. Tot nu toe is alleen in de Nederlandse en de Litouwse bouw gebruik gemaakt van het Globaliseringsfonds.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels