nieuws

Defensiemuseum in voorbereiding

bouwbreed Premium

Het nieuwe Defensiemuseum in Soesterberg gaat maart 2014 open

De intensieve dialoogfase voor het dbfmo-contract begint al in augustus, na de selectie van drie partijen komende zomer.
Dat blijkt uit het ambitiedocument van de Rijksgebouwendienst voor de nieuwbouw. Het is de bedoeling het Legermuseum Delft en het Luchtvaartmuseum samen te voegen tot één museum.
Het Rijk heeft gekozen voor een contract met een looptijd van 25 jaar waarin ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie worden gecombineerd. De opdrachtgever houdt 10 februari een informatiebijeenkomst. Nog deze zomer begint de intensieve dialoogfase die tot juli 2011 loopt. Daarin worden de risico’s verdeeld en afspraken gemaakt over de financiering. De gunning volgt februari 2012 op basis van de economisch meest voordelige aanbieding. Eind 2013 moet de bouw klaar zijn, want daarna zijn nog drie maanden nodig voor inregelen en proefdraaien.
De locatie op de Utrechtse Heuvelrug vereist een bijzondere aanpak met extra aandacht voor inpassing en duurzaamheid. Het nieuwe pand staat op een kavel van 45 hectare.

Reageer op dit artikel