nieuws

Britse bouw maakt grootste recessie in 55 jaar door

bouwbreed Premium

De Britse bouw zal na een krimp van 12 procent in het afgelopen jaar in 2010 met nog eens minstens 3 procent inzakken. Daarmee maakt de bouwsector de grootste recessie in 55 jaar door, stelt de Construction Products Association. De eerste voorzichtige tekenen van herstel zijn ook niet voor 2011 te verwachten.

”De bouw is één van de zwaarst getroffen sectoren en hoewel algemeen wordt aangenomen dat de economie weer uit de recessie is gekomen zal de bouw nog minstens twaalf maanden moeten wachten”, denkt directeur Michael Ankers van de CPA.
Volgens de organisatie heeft nu vooral de bouw van kantoren, winkels en andere commerciële projecten rake klappen opgelopen. In dit segment deed zich afgelopen jaar een krimp met 26 procent voor terwijl voor dit jaar nog eens een daling met 15 procent te voorzien is. Aan de andere kant lijkt de woningbouw weer wat op te krabbelen. Hier wordt voor 2010 een toename met 15 procent voorspeld, hoewel dat wel vanaf een historisch laag niveau is. Ankers: ”Onze grootste zorg zijn de overheidsinvesteringen waar werk in de gezondheidszorg en het onderwijs de sector nog een beetje overeind heeft gehouden. In de begroting kondigt de regering voor de komende jaren scherpe bezuinigingen aan. Als dat gebeurt voordat er enig herstel optreedt in de private sector dan zal de neergang in onze sector nog veel langer duren.”

Reageer op dit artikel