nieuws

Bijna zevenhonderd Britse bouwers failliet

bouwbreed

In het afgelopen jaar zijn 683 Britse bouwbedrijven failliet gegaan

Dat is 5 procent minder dan in 2008. Van alle Britse bedrijven die failliet gaan, is een op de vijf werkzaam in de bouwsector.
Dat blijkt uit een jaaroverzicht van accountants Deloitte. Het aantal faillissementen in de Britse bouw lijkt wel af te vlakken. Deloitte telde in het laatste kwartaal 129 gestrande bouwbedrijven tegen 155 in de voorafgaande drie maanden. De cijfers over de laatste twee kwartalen lagen ook zo’n 15 procent lager dan een jaar geleden. Volgens Deloitte bereikte het aantal faillissementen een piek rond de jaarwisseling van 2009 ‘toen de recessie ook op z’n ergst was’. Bovendien gaat het accountantskantoor ervan uit dat ‘de slecht draaiende bedrijven er nu uitgewied zijn.’

Reageer op dit artikel