nieuws

Belle

bouwbreed Premium

Overbelaste telefoons bij Burgfonds

Iedereen belt over Belle. Nu Utrecht de Belle van Zuylen niet wil hebben, staan niet alleen de andere drie grote steden in de rij, maar ook kleinere steden hopen met de Belle in een keer van hun woningnood voor de komende honderd jaar af te komen. Het schijnt zelfs dat Smallingerland en Roermond zich al gemeld hebben. Spannend wordt het in Brabant. Omdat de vier steden Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch steeds meer samenwerken is daar afgesproken dat ze gezamenlijk zullen optrekken. Ze gaan er daar in Brabant van uit dat zo de slaagkansen enorm zullen toenemen. Naar verluidt zijn er twee opties. Of alle vier een Belle, zodat ook de onderlinge afstemming voor de toekomst nog sneller plaats kan vinden (je ziet elkaar immers gewoon vergaderen als je goede kijkers neer zet). Of een Belle op zijn kant zodat alle vier steden een stukje van de Belle krijgen. Het schijnt zelfs dat in de Brabantse steden verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen via noodprocedures worden herzien om deze megastal mogelijk te maken. Alle critici van hoogbouw blijken ongelijk te hebben als we naar de overweldigende belangstelling kijken. Eigenlijk is het belachelijk dat ontwikkelaars dit soort prachtige gebouwen niet gewoon neer mogen zetten. Het zou goed zijn nog eens een zware ministeriële commissie te laten studeren op versimpeling van de bouwregelgeving. Want ja, zo komt er natuurlijk niets tot stand in Nederland en blijven we een achterlijke natie waarin iedereen het liefst met beide klompen op de grond staat.

Adviseur Andersson Elffers Felix

Reageer op dit artikel