nieuws

‘Belang rapportage vaak onderschat’

bouwbreed

Een goede rapportage maakt ieders leven makkelijker, vindt Kevin Bruin van softwarehuis TopDesk Consultants uit Delft. “Bedrijven houden overzicht van wat ze doen en voldoen ermee aan hun wettelijke verplichtingen.”

Toch gaat het vaak mis met rapportages, waarschuwt Bruin. TopDesk Consultants zegt daar een helpend computerprogramma voor te hebben.
Rapportages leren onder meer of een bepaalde storing in een installatie vaker voorkomt, of opdrachtgevers tevreden zijn over een specifiek product en of bestellingen binnen de afgesproken tijd worden geleverd. Uit al die gegevens kunnen weer verbeterende maatregelen worden gedistilleerd. Bruin: “Rapportages borgen op die manier de kwaliteit van werken in elk bedrijf.”
De praktijk leert hem dat rapportages vaak minder effect sorteren dan zou kunnen. “Eén van de valkuilen is het opstellen van rapportages omdat het in een bedrijf nu eenmaal voorschrift is.” Zulke verplichte documentatie wordt nauwelijks gebruikt. Dat is jammer, vindt Bruin, want bedrijven laten daarmee kansen onbenut voor hun marketingbeleid.
TopDesk Consultants adviseert voor het opstellen van rapportages zijn organisatieprogramma FMIS. In Bruins voorstelling van zaken maakt dit programma in vier korte stappen een gebruiksklare rapportage.

Reageer op dit artikel