nieuws

BAM renoveert tunnel Londen

bouwbreed

De Britse BAM-dochter Nutaal gaat voor 50 miljoen euro een verkeerstunnel in het oostelijk deel van Londen renoveren

Dat heeft het bouwconcern bekendgemaakt.
Het gaat om een tunnelbuis van de Blackwall Tunnel, die de drukke forenzenweg A102 onder de Theems doorvoert.
De tunnel, gebouwd in 1897, is meer dan 1,3 kilometer lang. BAM verwacht dat de klus drie jaar gaat duren. De werkzaamheden beginnen in februari. Tijdens de renovatie blijft de tunnel overdag open voor het verkeer.
Het project omvat de complete modernisering van de tunnel. Ook zal een nieuw ventilatiesysteem worden geïnstalleerd. De blus- en veiligheidssystemen worden verbeterd door het aanbrengen van nieuwe verlichting, verkeerscamera’s en tekstpanelen.
Nutall zal tevens de hemelwateropslag en het pompsysteem verbeteren en sloopwerkzaamheden uitvoeren om pechhavens aan te kunnen leggen.
BAM maakte gisteren ook bekend een opdracht van de gemeente Veenendaal te hebben ontvangen voor het ontwerp en de bouw van een innovatief energiesysteem, waarbij warmte en koude wordt gegenereerd uit drinkwater.
Financiële details van deze order zijn niet naar buiten gebracht.

Reageer op dit artikel