nieuws

Arcadis: Crisis beter doorstaan dan verwacht

bouwbreed

Topman Harrie Noy van advies- en ingenieursbureau Arcadis denkt dat het ergste van de economische crisis achter de rug is en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Hij is tevreden over de manier waarop zijn bedrijf de crisis heeft getrotseerd.

“We zijn de storm redelijk doorgekomen. Het is uiteindelijk beter gegaan dan we gedacht hadden”, aldus Noy in een interview met ANP-Reuters.
Het bedrijf schrapte ruim achthonderd banen om kosten te besparen en het zag bij bepaalde divisies de orders sterk inzakken, maar rode cijfers bleven uit.
Arcadis wist vooral munt te slaan uit overheidsinvesteringen op het gebied van infrastructuur. Die markt zal het ook volgend jaar goed blijven doen, zo verwacht Noy.
In de gebouwenmarkt is de bodem bereikt of dichtbij, stelt de topman. Arcadis had vooral last van de malaise in de vastgoedsector in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Noy verwacht in dit segment echter geen herstel op de korte termijn. Dit zal pas in 2011 het geval zijn, aldus de topman.
Bij de milieuactiviteiten is Noy optimistischer gestemd dan een aantal maanden terug. De daling in de markt was in het derde kwartaal veel minder sterk dan in voorgaande kwartalen. “Dat lijkt erop te duiden dat in de milieumarkt het dieptepunt is gepasseerd.”
Noy denkt echter niet dat de wereldeconomie al uit de gevarenzone is. “Er is heel veel gefinancierd op basis van schulden. Voordat dat schuldenniveau in de wereld naar een redelijker niveau is teruggebracht, duurt gewoon nog een poosje. Die enorme ‘boom’ die we gehad hebben, zal niet snel terugkomen.”

Reageer op dit artikel