nieuws

Almelo sluit Jo Coenen uit voor prijsvraag stadhuis

bouwbreed

Almelo kon niet anders dan het architectenbureau van Jo Coenen uitsluiten van de laatste fase van de prijsvraag voor het ontwerp van het nieuwe stadhuis. “We hebben het nog geprobeerd, maar er zat geen millimeter speling in het Aanbestedingsreglement. Het bureau heeft de spullen te laat en incompleet aangeleverd”, stelt wethouder Anthon Sjoers van de gemeente Almelo vast.

Jo Coenen wil zelf geen commentaar geven op de kwestie. Sjoers wil wel kwijt dat Coenens bureau, JCCA Architects, de gemeente een schriftelijke uitleg heeft gestuurd. “De printer was kapot en ze hadden verkeerd begrepen dat de maquettes nu al gepresenteerd moesten worden in plaats van volgende week. Afgezien daarvan hadden ze de omgevingsmaquette, een toelichting op het ontwerp en de zeven gunningscritera en vier impressies op drukwerkkwaliteit niet op tijd ingeleverd. Ook de tijdsplanning ontbrak. Tja, in feite ontbrak er van alles. Op advies van onze juridische adviseurs hebben we besloten de inzending van Coenen uit te sluiten.”
De gemeente Almelo betreurt de uitsluiting. Sjoers: “We wilden kiezen uit drie verschillende kwalitatief hoogstaande ontwerpen. Er moet wat te kiezen zijn, discussies losweken. Maar we zetten nu er een punt achter en gaan verder met ook twee uitstekende ontwerpen”.
Kraaijvanger. Urbis en Meyer en Van Schooten Architecten zijn nog in de race. Op vrijdag 22 januari opent burgemeester Hermans-Vloedbeld een tentoonstelling van beide ontwerpen. Drie dagen later presenteren de architecten hun ontwerp.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels