nieuws

Britse bouw stort over breed front in

bouwbreed

De Britse bouwproductie lag in het eerste kwartaal 16 procent lager dan een jaar geleden, de grootste terugval die ooit is genoteerd

Vrijwel alle sectoren vertonen nu een scherpe daling, ook de tot nu toe redelijk immune infrastructuur, met alleen nog de openbare gebouwen als enig pluspuntje.
De grootste klap doet zich voor in de industriële bouw die nu 40 procent minder productie noteert dan in het eerste kwartaal van 2008. Het aantal nieuwe opdrachten in deze sector ligt zelfs 62 procent lager. In de overige commerciële bouw, zoals winkelcentra en kantoren, komt de daling uit op 26 procent. De private woningbouw vertoont nog altijd een daling met 32 procent, ondanks enkele positieve berichten over weer licht stijgende woningprijzen. De sociale woningbouw vormt daarbij met een daling van 12 procent geen enkel tegenwicht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels