nieuws

Ikea Barendrecht breidt met 13.000 vierkante meter uit

bouwbreed

De in 2001 geopende Ikea-vestiging in Barendrecht gaat fors uitbreiden. Het aan de A29 gelegen Zweedse woonwarenhuis krijgt er ruim 13.000 vierkante meter vloeroppervlak bij.

De uitbreiding geldt zowel de showroom als het magazijn, het restaurant en de kantoorruimten. Ook de parkeercapaciteit wordt vergroot. Op de bestaande parkeerplaats wordt een extra parkeerdek gebouwd op betonnen kolommen.
Met de verbouwing wil de vestiging in Barendrecht in de pas blijven bij de landelijke formulelijn. In die lijn past ook het – nog niet helemaal vaststaande – voornemen om aan de winkel een grote, twee verdiepingen hoge glazen kas te bouwen van 2300 vierkante meter. Ikea experimenteert met dit concept in Duitsland en Italië en wil ook zijn nieuwste Nederlandse vestiging in Zwolle ervan voorzien. Het glasshouse is bedoeld als onderbreking van het ‘gewone’ winkelen en kan per seizoen een ander aanbod herbergen, bijvoorbeeld planten in het voorjaar of een kerstmarkt in december.
Architectenbureau Knevel Amsterdam ontwierp de kas.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels