nieuws

Weinig animo voor project Homeruskwartier-Oost

bouwbreed Premium

Slechts vijf ontwikkelaars hebben zich gemeld voor een woningbouwproject op basis van mede-opdrachtgeverschap voor Homeruskwartier-Oost in Almere

Een vorig project (Homeruskwartier-West) trok nog 76 ontwikkelaars. Dat blijkt uit een selectierapport dat is opgesteld door een commissie onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker. Volgens de commissie is de geringe belangstelling te wijten aan de crisis. Het risico is de ontwikkelaars op dit moment te groot. Toch gaat Almere door met mede-opdrachtgeverschap. De drie ontwikkelende bouwers die door de selectiecommissie uitgekozen zijn om verder te gaan zijn Heutink, Witkamp en een combinatie van Stadgenoot en Ballast Nedam. Vorige week kwam de SEV met een hard oordeel over mede-opdrachtgeverschap. Consumenten hebben nauwelijks behoefte aan deze vorm van bouwen. Het is te complex, te tijdrovend en vaak te prijzig. De selectiecommissie rept niet over de vraag of er voldoende belangstelling is van consumenten.

Reageer op dit artikel