nieuws

Unibail Rodamco verliest fiscaal gunstige status

bouwbreed Premium

Vastgoedbelegger Unibail-Rodamco verliest per 1 januari 2010 in Nederland de status van Fiscale Beleggings Instelling (FBI) en het daaraan verbonden belastingvoordeel

Dat het resultaat daaronder volgens het fonds zelf niet zal lijden, is mede het gevolg van de grote afwaarderingen van vastgoed die de afgelopen tijd noodzakelijk waren. Binnen een FBI draagt de boekwinst bij verkoop van een pand niet bij aan de (belastbare) winst als deze wordt herbelegd. Hij geldt dan als gestort kapitaal. Van boekwinsten is nu weinig sprake, wat niet wegneemt dat Unibail-Rodamco de FBI-status liever had behouden. Als de Nederlandse voorwaarden gelijk worden gesteld met die in veel andere landen waaronder Frankrijk, waar Unibail-Rodamco ook actief is, dan zou het fonds, denkt het zelf, weer tot de FBI-regeling kunnen toetreden.

Reageer op dit artikel