nieuws

Strabag voorziet voor bouwmarkten zware tijden in 2011

bouwbreed Premium

Strabag SE verwacht pas in 2011 last te krijgen van slechtere bouwmarkten. Voor 2010 rekent topman Hans Peter Haselsteiner op een stabiel jaar.

“De ontwikkelingen afgelopen maanden hebben ons gesterkt in de overtuiging dat we dit jaar eenzelfde resultaat zullen boeken als in 2008. De omzet zal iets lager uitkomen. Pas in 2011 zullen de marktomstandigheden zich verslechteren. Vanaf 2012 gaan we nog enkele zware jaren tegemoet.”
Strabag zag zijn omzet in het derde kwartaal met 7 procent afnemen tot 3,8 miljard euro. Dankzij de sterke start in de eerste helft van het jaar ligt de bouwprestatie over de eerste negen maanden op hetzelfde niveau als vorig jaar. Ten opzichte van een jaar geleden steeg het orderbestand met 5 procent tot 14,6 miljard euro. Het aantal medewerkers liep met 9,1 procent op tot 75.367.
In de Benelux realiseerde Strabag in de eerste drie kwartalen van dit jaar een omzet van 142 miljoen euro. De orderportefeuille groeide met ruim een kwart tot 334 miljoen euro. Strabag telt in de Benelux 728 medewerkers.
Strabag verzet het meeste werk in Duitsland. In de eerste negen maanden van het jaar werden bij de oosterburen voor 3,9 miljard euro aan rekeningen verstuurd. Dankzij vooral grote infra-opdrachten van overheden nam de orderportefeuille met 21,2 procent toe tot 4,4 miljard euro.
In Oostenrijk boekte Strabag tot oktober een omzet van 1,4 miljard euro. Andere belangrijke markten voor het Oostenrijks-Duitse concern zijn Polen (679,5 miljoen), Hongarije (619,9 miljoen) en Tsjechië (546,2 miljoen euro).

Reageer op dit artikel