nieuws

MERA-terrein Wijster wordt energiepark

bouwbreed Premium

Essent Milieu, de Milieufederatie Drenthe en de provincie hebben een akkoord getekend over de toekomst van het MERA-terrein in Wijster

Hetterrein moet worden ontwikkeld tot een energietransitiepark waarbij duurzame energie en hergebruik van afvalstoffen, warmte en water centraal staan. Oorspronkelijk zou Essent twee nieuwe verbrandingslijnen neerzetten. De vergunningaanvraag daartoe wordt ingetrokken. Essent Milieu gaat per 1 januari zelfstandig verder onder de naam Attero. Met de bouw van een vergistingsinstallatie voor organisch afval wil Essent invulling geven aan de wens meer duurzame energiebronnen in te zetten. Ook gaat het bedrijf het energierendement van de bestaande verbrandingsinstallatie verhogen door de bestaande rookgasreiniging om te bouwen.

Reageer op dit artikel