nieuws

Hoveniers brengenGroenkeur op hoger plan

bouwbreed Premium

De Stichting Groenkeur past met steun van het Productschap Tuinbouw zijn kwaliteitskeur aan

Volgens de hoveniersorganisatie uit Houten beschikt de groene sector straks over een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk.
Groenkeur vindt dat de wijzigingen het keurmerk toegankelijker maken voor een bredere groep ondernemers, waaronder loonwerkers. Als naar de mening van de opdrachtgever iets aan de kwaliteit schort kan hij dat melden bij Groenkeur. De stichting kan daarop besluiten een onafhankelijke tussencontrole te laten uitvoeren bij het in opspraak geraakte lidbedrijf.
De aanpassingen brengen het certificaat Groenvoorziening onder accreditatie. Andere certificaten volgen. Ook de beoordelingsrichtlijn BRL 2009 wordt herzien. Het College van Deskundigen Groen beslist daar op 10 december over.

Reageer op dit artikel