nieuws

Dubai niet garant voor Dubai World

bouwbreed Premium

De overheid in Dubai staat niet garant voor de schulden van haar belangrijkste investeringsvehikel Dubai World

Dat zei het hoofd van het ministerie van Financiën, Abdulrahman al-Saleh gisteren in een gesprek met de staatszender Dubai Television. Hoewel Dubai World eigendom is van Dubai, benadrukte Abdulrahman al-Saleh dat Dubai World in het verleden financiering heeft geregeld “gebaseerd op zijn zakelijke positie en de haalbaarheid van projecten”. “De media gooien nu Dubai World en de overheid door elkaar.”
Dubai World maakte vorige week bekend zijn schuldeisers voorlopig niet meer te betalen. De mededeling heeft wereldwijd voor onrust gezorgd op de financiële markten. Abdulrahman al-Saleh noemde gisteren de reactie op de financiële markten “overdreven en onverdedigbaar”. Hij benadrukte dat het besluit om schuldbetalingen op te schorten correct was en in het belang van alle partijen op de lange termijn.

Reageer op dit artikel