nieuws

Corus schrapt honderden banen minder dan gedacht

bouwbreed Premium

Staalconcern Corus schrapt 1700 banen, ruim zeshonderd minder dan eerder gedacht, zo stelde het bedrijf vrijdag

Corus gaat een deel van zijn fabrieken in Groot-Brittannië tijdelijk stilleggen. Eerder dacht de staalfabrikant nog alle activiteiten te moeten stilleggen. Het bedrijf kan door nieuwe orders en door het omleiden van orders voor andere faciliteiten een deel van de fabrieken openhouden. Corus legt eind januari drie van de zes Britse activiteiten stil. In de fabrieken in Groot-Brittannië gingen in januari al 2500 banen verloren. Corus heeft de afgelopen maanden getracht de toekomst van de fabrieken veilig te stellen. Die kwam in gevaar doordat kopers van staalplaten hun contractverplichtingen niet nakwamen. De contracten waren goed voor 80 procent van de productie voor de komende tien jaar.

Reageer op dit artikel