nieuws

BRU: Aanleg tramnetwerk Utrecht nodig

bouwbreed Premium

Het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht barst uit zijn voegen en daarom is de aanleg van een omvangrijk tramnetwerk noodzakelijk. Dat concludeert het dagelijks bestuur van Bestuur Regio Utrecht (BRU). De provincie Utrecht is het eens met die conclusie.

Volgens het dagelijks bestuur van BRU, waarin negen Utrechtse gemeenten samenwerken aan de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de economische ontwikkeling van de regio, is een tramnetwerk nodig omdat het openbaar vervoer naar gebieden met veel bedrijven onder druk staat. Daar komt bovenop dat het inwonersaantal in de regio de komende decennia flink zal stijgen van 600.000 inwoners nu, naar 800.000 inwoners in 2040.
Het algemeen bestuur van BRU beslist over twee weken of het de aanbeveling van het dagelijks bestuur overneemt. Mocht dat het geval zijn, dan is de planning dat het tramnetwerk tussen 2012 en 2040 geleidelijk wordt aangelegd. Voordat het zover is moet er volgens de organisatie nog veel onderzoek gedaan worden naar de exacte tracés. Ook is er nog overleg nodig met de overheden en het bedrijfsleven over de financiering.
De provincie Utrecht is het volgens woordvoerder Marlies Verhoef eens met de uitgangspunten van het Bestuur Regio Utrecht. “Als de capaciteit van de bussen bereikt is, dan moet je de systeemsprong naar trams maken.”

Reageer op dit artikel