nieuws

Britse BAM-dochter verwerft veel werk in Noord-Engeland

bouwbreed Premium

De Britse BAM-dochter BAM Construction heeft een vooraanstaande plaats verworven in een kaderovereenkomst voor meer dan 1,32 miljard euro aan werk in de Noord-Engelse regio’s Yorkshire en Humberside.

Bovendien gaat BAM Construction een voorfase uitvoeren voor het nieuwe hoofdkantoor van railinfrastructuurbeheerder Network Rail, waarmee het ook hoog scoort voor het uiteindelijke contract voor dit project.
BAM Construction is met Wates als enige geselecteerd voor alle soorten werken met een waarde van meer dan 11 miljoen euro binnen het zogenoemde Yorbuild-kader. Voor de werken zijn in totaal 45 aannemers uitgekozen. De concurrenten van BAM en Wates komen echter alleen in aanmerking voor bepaalde soorten werken of regio’s. Twee projecten uit Yorbuild die momenteel in de pijplijn zitten, zijn een nieuw politiebureau in Hull voor 27,5 miljoen en een woningproject in de aangrenzende East Riding voor 18,5 miljoen.
Bij het hoofdkantoor van Network Rail in Milton Keynes, een project voor 3000 medewerkers met een geschatte bouwprijs tussen de 82,5 en 137 miljoen euro, is BAM Construction nu belast met de dienstverlening tijdens het ontwerp- en aanbestedingsproces. Network Rail wil dat het kantoor een van de meest duurzame in heel Groot-Brittannië wordt en hoopt volgend jaar met de bouw te kunnen beginnen. BAM Construction is mede geselecteerd omdat het naast de betrokken locatie zojuist een project voor gemengd gebruik heeft opgeleverd.

Reageer op dit artikel