nieuws

BAM werkt aan metrostation Londen

bouwbreed Premium

BAM heeft samen met de Britse branchegenoot Taylor Woodrow de opdracht gekregen voor de renovatie en uitbreiding van het Londense metrostation Tottenham Court Road

De helft van de contractwaarde van ongeveer 250 miljoen Britse pond is voor BAM. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.
Jaarlijks maken ruim dertig miljoen passagiers gebruik van het metrostation, dat in het hart van de Britse hoofdstad ligt. BAM’s Britse werkmaatschappij Nuttall en Taylor Woodrow zullen de capaciteit verdubbelen. Dat behelst onder meer de aanleg van nieuwe entrees, de modernisering van de looproutes en platforms.
Bovengronds leggen de bouwers betere faciliteiten aan voor voetgangers, fietsers, buspassagiers en andere weggebruikers. De werkzaamheden gaan naar verwachting begin volgend jaar van start en zullen ruim zes jaar duren.

Reageer op dit artikel