nieuws

Advies: nieuwe zaak over Chipsholclaim

bouwbreed Premium

Chipshol heeft terecht een miljoenenclaim op het bord van Schiphol gelegd vanwege het bouwverbod op het Groenenbergterrein


Dat heeft de advocaat-generaal bij de Hoge Raad geconcludeerd in de langslepende zaak tussen de gebiedsontwikkelaar en de luchthaven.
De advocaat-generaal vindt echter ook dat de luchthaven het recht heeft om een deel van de schadeloosstelling terug te vorderen. Volgens de belangrijkste adviseur van de Hoge Raad heeft de opheffing van het bouwverbod immers inmiddels geleid tot waardevermeerdering van de grond. De schade voor Chipshol zou daarom minder groot zijn dan aanvankelijk is vastgesteld.
De Haarlemse rechtbank bepaalde eerder dat Schiphol 16 miljoen euro moet betalen aan Chipshol vanwege het bouwverbod. Als de Hoge Raad het advies van de advocaat-generaal volgt, zal de kwestie worden terugverwezen naar de rechtbank. Die zal zich dan opnieuw moeten buigen over de kwestie. De Hoge Raad doet waarschijnlijk op 19 februari van het volgende jaar uitspraak.

Reageer op dit artikel