nieuws

Actie duurzaam geproduceerd hout

bouwbreed

Met een ambitieus actieplan willen de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) het gebruik van duurzaam geproduceerd hout naar een hoger plan tillen

In 2015 moet 100 procent van het naaldhout, 85 procent van het plaatmateriaal en 50 procent van het hardhout afkomstig zijn uit duurzaam geproduceerde bossen. De taakstelling is vastgelegd in Bewust met hout. Minister Cramer (VROM) nam tijdens de Nationale Houtdag het plan in ontvangst.
Door een gezamenlijke promotiecampagne en het wegnemen van praktische belemmeringen willen de initiatiefnemers alle schakels in de houtketen mobiliseren over te stappen op duurzaam geproduceerd hout. Vorig jaar was 58 procent van het door VVNH-leden geïmporteerde hout afkomstig uit aantoonbaar duurzaam beheerde bossen (hardhout 19 procent, plaatmateriaal 49, naaldhout 77 procent).
De Nederlandse Vereniging van Houtagenten, Algemene Vereniging Inlands Hout, Verduurzaamd Hout Nederland, Vereniging van Houtskeletbouwers, Vereeniging van Importeerende Groothandelaren in Hout, Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM) en FOSAG ondersteunen het plan.

Reageer op dit artikel