nieuws

Venray zoekt aannemer voor bouw goedkope huurwoningen

bouwbreed

De gemeente Venray praat met een aannemer over de bouw van goedkope huurwoningen in drie kerkdorpen. Dit omdat volgens de gemeente Wonen Venray geen brood ziet in de bouw van huurwoningen voor starters in de kernen Heide, Veulen en Castenray, en dat terwijl de gemeente signalen krijgt dat daar wel vraag is naar goedkope huurwoningen.

Verschillende raadsfracties in Venray betichten Wonen Venray ervan zoveel woningen te verkopen dat de spoeling dun blijft voor starters op zoek naar een goedkoop huurhuis. Wonen Venray, dat gisteren niet wilde reageren, zou tegelijkertijd te weinig nieuwe huurwoningen bouwen.
De gemeenteraad maakt zich zorgen dat zodoende de wachtlijsten oplopen. Wethouder Hans Teunissen (Ruimtelijke Ordening) is het daar niet mee eens, maar is inmiddels wel in gesprek met een derde partij: aannemer Rob Claassen uit het Brabantse Bakel. Die is volgens de gemeente bereid om huurwoningen te bouwen in de kleine kernen. In antwoorden op vragen van de SP-raadsfractie laten B&W weten binnenkort met nadere voorstellen te komen, mocht het concept van Claassen aansluiten bij de wens van de dorpsraden. Het balletje is mede aan het rollen gebracht door diezelfde SP. Die wil desnoods de samenwerking met de corporatie opzeggen en vervolgens op zoek gaan naar een andere partner.
Directeur Rob Claassen van het gelijknamige bedrijf wilde gisteren niet ingaan op vragen hierover, omdat hij de zaak nog te prematuur vond. Overigens heeft Claassen onder meer in Rips al een aantal goedkope huurhuizen gebouwd om op die manier het dorp leefbaarder te maken.

Reageer op dit artikel