nieuws

Techniekambassadeurs promoten vak op scholen

bouwbreed Premium

Jonge werknemers in technische beroepen bezoeken de komende tijd middelbare scholen om technische vervolgopleidingen onder de aandacht te brengen

Deze Ambassadeurs van de Techniek vertellen over hun ervaringen aan leerlingen van vmbo tot vwo. Ambassadeurs van de Techniek is ook de naam van het project, een initiatief van Techniektalent.nu. Dat is een landelijk samenwerkingsverband van 31 organisaties uit de technische sector. Jonge aanwas is daar hard nodig want de komende jaren ontstaat, zo vrezen zij, een tekort aan tienduizenden vakmensen. Dit als gevolg van een hoge uitstroom door de vergrijzing. Veel jongeren realiseren zich (nog) niet hoe belangrijk techniek is voor de samenleving, denken de initiatiefnemers van Ambassadeurs van de Techniek.

Reageer op dit artikel