nieuws

Slopers nieuw op Boorinfo Vakdagen

bouwbreed Premium

Voor het eerst doen dit jaar slopersbedrijven mee aan de Boorinfo Vakdagen

De nieuwkomers exposeren op 5 en 6 november onder de noemer Sloopwerk Vakdagen.
“De beurs Sloopwerk Vakdagen ontstond op verzoek van de exposanten en bezoekers van de Boorinfo Vakdagen”, vertelt beursorganisator Bert van Brienen van The Exhibition Company uit De Meern. “Ruim 43 procent van de mensen die naar de Boorinfo Vakdagen gaat heeft iets met slopen van doen.” Van Brienen noemt de expositie vooral een relatiebeurs. “Er wordt wel wat gereedschap getoond, maar het is geen demonstratiebeurs met zwaar materieel.” Bijzonder noemt Van Brienen de slooprobots die Husqvarna en Adamas laten zien. Naast deze twee bedrijven doen nog 23 andere exposanten mee aan de Sloopwerk Vakdagen.

Kwartsstof

Komende donderdag gaan TNO Bouw en Ondergrond en de Arbeidsinspectie in op het (kwarts)stof dat bij sloopwerk vrijkomt. TNO behandelt het materieel dat stofarm slopen mogelijk maakt.
De Arbeidsinspectie legt het beleid uit waarmee de dienst de hand houdt aan de hoeveelheid stof dat personeel inademt. Op de beursvloer is een themaplein ingericht over stofvrij/stofarm werken. Daar demonstreren exposanten ook hun gereedschap om stof te bestrijden.
Aan de Boorinfo Vakdagen doen 27 ondernemingen mee; twee meer dan vorig jaar. In 2008 trok de expositie 870 bezoekers. “Wat de deelnemers betreft hoeven er dat niet meer te zijn”, zegt Van Brienen.
Hij kreeg naar eigen zeggen het verzoek extra reclame te maken voor de vakdagen. Het concept blijft in de visie van de beursorganisator onverminderd een succes. “De deelnemers zijn onder elkaar en krijgen alleen bezoekers die geïnteresseerd zijn in hun diensten.” De opzet bevalt volgens Van Brienen inmiddels zo goed dat de meeste exposanten hebben besloten niet meer mee te doen aan de Bouwbeurs.
Eén van de exposanten is Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën uit Capelle aan den IJssel. Deze verzekeraar werkt samen met Boorinfo, de bedrijfstakvereniging van de betonboor- en zaagbedrijven. Schouten biedt de leden van de vereniging een specifieke verzekering aan.

Expo

Bezoekers kunnen op beide beursdagen van 12.00 tot 20.00 uur terecht op de Boorinfo Vakdagen en de Sloopwerk Vakdagen in de Expo van Houten.

Reageer op dit artikel