nieuws

Rockwool loopt nog meer averij op

bouwbreed Premium

Rockwool heeft in het derde kwartaal opnieuw een fors omzetverlies moeten slikken

De Deense producent van isolatiemateriaal zag de opbrengsten met 20 procent dalen tot 344 miljoen euro.
Het concern, dat zwaar is getroffen door de malaise op de Europese en Amerikaanse woningbouwmarkten, kampt al het hele jaar met teruglopende omzetten. In de eerste negen maanden van dit jaar liep de omzet met 21 procent terug tot 985 miljoen.
Rockwool zag het operationele resultaat met ruim 70 procent zakken tot 42 miljoen. Onder aan de streep hield de onderneming 21 miljoen over. Dat is bijna 80 procent minder dan in de eerste drie kwartalen van vorig jaar. De Denen trokken al 11 miljoen uit voor personeelsreducties en andere saneringsmaatregelen. In een jaartijd werd het aantal werknemers met 887 teruggebracht tot een kleine achtduizend. De steenwolfabrikant verwacht het jaar af te sluiten met een omzet van minimaal 1,3 miljard euro. Dat zou 22 procent minder zijn dan in 2008.

Reageer op dit artikel